Instructeur

Martine

Ik ben Martine Mooij. Ik ben 34 jaar oud en ik woon in Nieuwegein. Daar heb ik een huisje samen met mijn man, onze hond Leffe en onze twee katten Hummus en Tabouleh.

Al vanaf jonge leeftijd zijn honden mijn beste vriendjes. Mijn opa en oma hadden een Jack Russel; Toosje. Altijd als zij op bezoek waren leerde ik Toosje nieuwe trucs. Al gauw noemde Opa mij voor de grap ‘Martine Gaus’.

Thuis hadden wij geen hond, want dat paste niet in het leven van mijn ouders. Maar toch bleven honden een rode draad in mijn leven. Ik deed vrijwilligerswerk bij het plaatselijke asiel, ik liet honden in de buurt uit en tijdens mijn studie werkte ik bij een hondenuitlaatservice. Toen mij een herplaats-Briard werd aangeboden toen het einde van mijn studie in zicht kwam, zei ik snel ja!

Enzo werd mijn eerste hond. Enzo had een rugzakje vol gedragsproblemen. Hij was slecht gesocialiseerd en bang. In het begin was Enzo een moeilijke hond. Maar ik zag zijn goedaardige karakter en ik stortte mij op zijn heropvoeding. Ik las alles wat er te lezen viel, paste alle trainingstechnieken toe waar ik achter stond. Langzaamaan werd Enzo ook voor de buitenwereld de goeie lobbes die ik in hem had gezien. Ik heb met Enzo agility, hoopers, Rally-O en speuren gedaan.
Tijdens het trainen van Enzo heb ik alles gelezen over hondentraining wat los en vast zat en werd mijn passie voor honden verder opgestookt. Nu heb ik mijn tweede hond, Leffe. Leffe is een kruising Rhodesian Ridgeback, maar dat is niet te zien! Leffe kreeg ik als pup in coronatijd. Gelukkig was ik nu redelijk ingelezen en voorbereid. Ik doe met Leffe Gehoorzaamheids-cursussen en hoopers. Maar ik sluit niet uit dat daar binnenkort nieuwe cursussen bij komen.

Met de komst van Leffe kwam ook mijn droom om hondentrainer te worden weer aan de oppervlakte. Ik ben afgestudeerd Kynologisch instructeur bij DogVision. Mijn stages en inwerken heb ik gedaan bij  bij WoofExperience, waar ik op locatie Houten/Odijk op dinsdagavond de lessen verzorg 

Scholing

Kynologisch instrcteur

13 december 2023