Detectie

27,50

Wat is detectie?

De meest bekende detectie honden zijn toch wel de drugs en explosieven honden. Wil jij ook dat jouw hond een geur recreatief gaat detecteren? Lees dan verder! 

Bij detectie leren we de hond een specifiek getrainde geur op te sporen en de eigenaar “te vertellen” doormiddel van een verwijzing waar deze geurbron zich bevindt. Er moeten dus verschillende elementen bij deze recreatieve hondensport getraind worden, denk hierbij aan zoeken, discrimineren, lokaliseren en verwijzen. Klinkt complex maar al deze elementen zijn te trainen en wij helpen je daarbij!

Detectie voor alle leeftijden

Detectie is een mooie manier om je hond metaal uit te dagen, hij mag zijn neus echt gaan gebruiken. Detectie is daarom geschikt voor eigenlijk alle leeftijden ook wanneer je hond wat fysieke gebreken kent. 

Zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen

Detectie wordt opgebouwd in moeilijkheid. Door samen veel succes te behalen groeit het zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en zelfstandig te werken. 

Detectie alleen in privélessen (tot nader bericht)

25 euro per 30min

Geuren waarmee er gewerkt kan worden (hebben wij in huis) andere niet verboden middelen mogen meegenomen worden.

Steranijs 

Kruidnagel  

Koffie

In overleg andere geuren mogelijk 

 

Neem contact op via het contactformulier, whatsapp, mail of telefoon om toegang te krijgen tot ons reserveringsysteem. Detectie lessen boeken jullie zelf via een externe agenda. Er zijn opties in Houten en Maarssen zowel overdag als in de avond.

Wanneer jullie een tijdje bezig zijn en de basis is aangeleerd kunnen jullie ook mee naar de externe locaties. We hebben diverse samenwerkingen:

Tuincentrum de Schouw

Station Galgenwaard

Autoservice Houten

Krachtfabriek Houten

 

LET OP! Tot nader bericht is er geen plek voor nieuwe cursisten, wel kan u op de wachtlijst. Excuus voor het ongemak.